Prvi put u Novom Sadu: Održana humanitarna "Večera kod Miletića" pod vedrim nebom

U okviru trećeg festivala nacionalnih kuhinja "Food Planet" sinoć je pod vedrim nebom održana humanitarna "Večera kod Miletića" na novosadskom Trgu slobode. Ovakav vid okupljanja organizovan je prvi put, i to po modelu "Long table" iz Graca.

Na večeri se okupilo 150 građana koji su na ovaj, simboličan način, pomogli da se sakupi pomoć za Dečije selo iz Sremske Kamenice, na čiju adresu će biti prosleđen sav prikupljen novac.

Večeri su prisustvovali i: Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade; Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine; ambasadorka Libana, Nj.E. Nada AL AKL; Maja Vučević, supruga gradonačelnika Novog Sada, Smiljka Jovanović i Predrag Vuletić, članovi Pokrajinske vlade, Radovan Jokić, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Veselin Bojat, direktor Doma Zdravlja Novi Sad, kao i štićenici Dečijeg sela zbog kojih je događaj i organizovan.

Jedan od ciljeva ovog događaja, osim prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe, bilo je i skretanje pažnje na arhitekturu, za šta su posebno zaslužni Gradska kuća i Vojvođanska banka, sa čijeg balkona je održan prigodan muzički program.

Prisutnima se prvi obratio Mirko Jankelić - direktor Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović", naznačivši da se oni kao državna ustanova trude da nadomeste sve što mališanima fali, ali da u tome nisu sami.

- Ljudi dobre volje, i kompanije poput Color Media Communications, prepoznaju naš trud i nesebično nam u tom poslu pomažu. Ovakvi događaji to pokazuju i pravi su primer kako se može pomoći deci i mladima koji su u Dečijem selu – istakao je on.

Nakon zahvalnosti gospodina Jankelića, prisutnima se obratio Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe.

- Istraživanje fondacije "Katalist" iz maja meseca ove godine pokazalo je da je Novi Sad najhumaniji grad u Srbiji: čak 67% Novosađana učestvuje u različitim vidovima humanitarnih akcija dok je na republičkom nivuo prosek 43% - rekao je on sinoć.

Čoban je na ovaj način podsetio zašto Novi Sad nosi titulu najhumanijeg grada u republici, sa iskazanom nadom da će ovakav tip okupljanja postati tradicija već od sledeće godine.

Svi prisutni uživali su uz sjajne muzičke odabire solista Opere Srpskog narodnog pozorišta i solistikinje beogradske Opere, Nataše Rašić, u nastupu Novosadskog damskog hora, vokalne grupe Muzika srca”, pa i u izvođenju Jovane Lazić, koja je, takođe, bila jedna od učesnica na humanitarnoj večeri.

“Večeru kod Miletića” organizovala je kompanija Color Media Communications, dok je zvanični partner večere Coca Cola.

Za ukusnu i prelepo dekorisanu hranu zaduženi su naši prijatelji iz “Gastro Planet-a”, a večeru su upriličili i Vinarija Kovačević i cvećara “Samanta”.

Pogledajte još