Zanimljivosti o filmu "Tron - Legat"

Ako je neki film izazvao pažnju u poslednjih nekoliko meseci - čak i sa doziranim informacijama koje stižu do javnosti - onda je to SF avantura u režiji Džozefa Kozinskog "Tron - Legat" (TRON: Legacy). U sledećim redovima ćete saznati neke od zanimljivosti vezane za ovaj film koji mnogi s nestrpljenjem iščekuju...

Džef Bridžis, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa, ponovo igra ulogu Kevina Flina, koju je igrao i u prvom delu "Trona", a Brus Bokslajtner se našao ponovo u ulozi Alena Bredlija.

Scenaristi filma "Tron – Legat" su Edi Kicis i Adam Horovic koji su radili na seriji "Izgubljeni" (Lost), tako da film ima bogatu priču i razvijene likove, a glavna tema - sin koji traži svog oca - je nešto s čime se ljudi mogu lako poistovetiti.

"Tron – Legat" je prvi 3D film koji integriše potpuno digitalizovanu glavu i telo na već postojećeg glumca kako bi se stvorila mlađa verzija lika koji tumači Džef Bridžis.

Takođe, "Tron – Legat" je prvi film koji u velikoj meri koristi samo-svetleće kostime, a Džef Bridžis je prvi glumac u istoriji kinematografije koji glumi naspram mlađe verzije sebe.

Francuski elektro duo, Daft Punk, koji je dobio nagradu Gremi, napravio je muziku za film, i to 24 pesme. Takođe se na kratko pojavljuju u filmu.

(old_image)

Majkl Šin, koji igra napadnog vlasnika noćnog kluba, Kastora, kaže da je inspiraciju našao u mnogim šoumenima, od Me Vest do Zigija Stardasta.

Svetleća odela su napravljena od elektroluminescentnih lampi koje su napravljene od fleksibilnog polimerskog filma.

I Geret Hedland (Sem Flin) i Olivia Vajld (Kuora) morali su da nauče parkur i borilačke veštine za svoje uloge.

3D tehnologija u filmu "Tron - Legat" razvijena je posle "Avatara" i trenutno predstavlja najnapredniju tehnologiju na svetu.

Film je snimljen u 3D-u, ali da bi publika dobila potpuni doživljaj Rešetke, početne scene u stvarnom svetu snimljene su u 2D-u, a kad Sem uđe u Rešetku prebacuje se u 3D.

Oružje u filmu uključuje svetlosne diskove i palice. Svetlosni diskovi, koje nose svi programi u Rešetki, čuvaju sve podatke o programu i njegovu esenciju, ali postaju smrtnosno oružje kad se bace i uvek se vraćaju vlasniku. Palice mogu da se pretvore u vozila i specijalizovana oružja u zavisnosti od šifre koja je zaključana u njima i takođe čuvaju ogromnu količinu podataka.

Pogledajte još