MMF ima razumevanje za potrebe Ministarstva rada

BEOGRAD, 25. oktobra 2010. (Beta) - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger izrazio je u ponedeljak razumevanje za potrebe Ministarstva rada i socijalne politike u okviru rebalansa budžeta, saopšteno je iz Ministarstva.

"Jeger je izrazio razumevanje za potrebe Ministarstva u okviru rebalansa budžeta kako bi se obezbedila redovnost svih socijalnih davanja, kao i realizacija paketa interventnih mera za socijalno najugroženije kategorije stanovništva, koji je dogovren prilikom ranijih razgovora sa Misijom MMF-a", navodi se u saopštenju nakon razgovora Jegera sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.

Kako se navodi, Jeger i Ljajić su razgovarali i o nacrtu zakona o socijalnoj zastiti. Ljajić je kazao da je reč o aktu usklađenom sa savremenim evropskim i međunarodnim standardima i izrazio očekivanje da će Vlada iznaći mogućnosti i obezebediti sredstva za njegovo usvajanje i punu primenu.

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je 19. oktobra da će Vlada Srbije u okviru rebalansa budžeta raspodeliti više od 16 milijardi dinara i da je način raspodele već jednim delom dogovoren sa MMF-om. Cvetković je tada kazao da će za siromašne biti utrošeno između šest i sedam milijardi dinara a među većim stavkama u rebalansu biće policija i subvencije.

Pogledajte još