IZBACITE OTROVE IZ ORGANIZMA: Četiri simptoma ukazuju da telo ne može da se izbori sa toksinima

Uravnoteženost je ključna za održavanje dobrog zdravlja. Stres, nepravilna ishrana, nedovoljno sna i negativan stav prema poslu ili ljudima, onemogućavaju ravnotežu u organizmu i bacaju nas u toksičnu zamku.

Stoga je bitno čuti signale koje nam telo šalje jer to je put ka izbacivanju otrova.

Nadutost

Ljudski organizam svakodnevno treba da izbacuje toksine, pražnjenjem creva, makar jednom dnevno. Ukoliko vam muči nadutost i ne možete da ispraznite telo od otrova, oni se vraćaju u krvotok i tu "luduju".

Savet:

Ako imate problema sa stolicom trudite se da pijete više vode, vežbate i uzimati neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Loš zadah

Loš zadah može da bude pokazatelj da imate problema sa otrovima koje ne možete da izbacite iz organizma. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Osim toga, ukazuje na to da vaša jetra i creva imaju problem sa izbacivanjem toksina.

Savet:

Uzimajte sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera koji su odlični za detoksikaciju jetre.

Ne možete da smršate

Razlozi za dobijanje na kilaži mogu biti brojni, počeva od "podivljalih hormona", loše ishrane, pa do toksina.

Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima hrane masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno nemoguće je odbaciti tu težinu.

Savet:

Najbitnije je da telo na pravilan način izbacuje toksine. Na taj način ćete poboljšati prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu.

Smetaju vam mirisi

Osetljivost na spoljne mirise može biti znak da jetra ne funkcioniše kak obi trebalo i ne može da izbacuje različite toksine. Stoga, ako osetite jače reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, to može biti jasan signal da je telo puno otrova. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tela i mirisi su izoštreni, te mogu izazvati glavobolje i mučnine.

Savet:

Detoksikacija može biti od pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je veoma važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se da se dobro oznojite, dovoljno mokrite, hidrirate, kao i da kvalitetno dišete.

Izvor: Kurir.Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.