SLUŽBENA ODLUKA: Francuski načelnik "naredio" građanima da budu veseli

Načelnik jedne opštine na zapadu Francuske uredbom je propisao stanovnicima da treba da "budu veseli" nedelju dana u oktobru za vreme lokalnog festivala u kojem je zabranjeno čitanje knjiga i priča s nesrećnim završetkom, kao i slušanje tužne muzike.

Fredi Rifo, nestranački načelnik opštine Esar an Bokaž, koja ima 9.000 stanovnika, objavio je "službenu gradsku odluku" kojom će se od petog do jedanaestog oktobra održati prvi muzički festival "Radosnog grada".

Uzevši u obzir brzinu kojom se negativne emocije šire i razaraju, a što donosi povećanu opasnost za rast lošeg raspoloženja s dolaskom jeseni i smanjenjem broja sunčanih dana, on je pozvao stanovnike da na svoju teritoriju ne prime nikoga ko bi mogao pomutiti izražavanje osećanja radosti.

Odlukom od 13. septembra "zabranjuje se emitovanje muzike koja bi mogla da zvuči deprimirajuće ili tužno, filmova, priča ili knjiga koje nemaju srećan završetak".

Stanovnike je pozvao da "proizvode endorfin, hormon sreće, tako što će se smejati najmanje tri puta na dan".

Fredi Rifo koji pola radnog vremena radi u informatičkom sektoru, objasnio je da je u zemlji "previše sumornog raspoloženja", pa je njegova uredba doprinos nastojanju da se "probudi duh radosti", u komercijalnoj delatnosti i stanovništvu njegove opštine.

Izvor: Hina/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još