IMA IH ČETIRI: Zlatni beauty trikovi vašem licu će u trenu dati wake up look

Usled konstantne potrebe da izbalansiramo privatni život i poslovne obaveze, san je taj koji najčešće trpi. A nedostatak sna, prvo se primećuje na našem umornom licu. A kako ne biste voleli da prvo što vaše kolege primete kada stignete na posao bude umor, evo nekoliko jednostavnih beauty trikova, koji će vašem licu vratiti svežinu i sjaj.

1. Umijte se hladnom vodom

Hladna voda je pravi lek za razbijanje pospanosti. Em što će vas razbuditi, umivanje hladnom vodom, vratiće vašem licu izgubljeni sjaj i svež izgled.

2. Izaberite adekvatan puder

U zavisnosti od vašeg tipa kože, odaberite odgovarajući tečan puder, kojim ćete ujednačiti ten vašeg lica. Uz njega, obavezno koristite i hidratantni korektor na bazi ulja ili vode, kako biste uspešno prekrili tragove umora na području ispod očiju. Ujednačen i blistav ten prekriće ostale tragove umora i učiniće da u samo par poteza beauty blenderom koža vašeg lica izgleda besprekorno.

3. Koristite rumenilo u stiku

Kremasta struktura ovog rumenila, u trenu će vašem licu dati zdravu boju i budan izgled. Make up proizvodi u stiku, koji se dobro izblendaju daju mnogo svežiji izgled koži, dok se proizvodi u prahu zavlače u sitne borice i pore, što čini da naša koža izgleda starije i umornije.

4. Ne preterujte sa šminkom na očima

Previše šminke na očima zatvoriće vaš pogled, zato je dovoljno da nanaesete malo maskare i belu olovku na vodenu liniju oka, kako biste dali budan izgled oku i otvorili pogled. Razmislite o senkama u boji kože i bronzeru u pregibu oka, kako biste oku dali malo dimenzije. Izborom neutralnih boja, vaš pogled će izgledati budno, a lice prirodno i zato zaista ne bi trebalo da da već ujutru birate tamne senke i nosite heavy make up look na očima.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.