DSS o Kosovu, SRS o zdravlju Šešelja

BEOGRAD, 26. oktobra 2010. (Beta) - Poslanici Demokratske stranke Srbije pitali su u utorak premijera Mirka Cvetkovića kada će parlament raspravljati o Kosovu i platformi za najavljene pregovore Beograda i Prištine, dok su poslanici Srpske radikalne stranke ponovo ukazali na teško zdravstveno stanje lidera SRS i haškog optuženika Vojislava Šešelja.

U okviru vremena za postavljanje pitanja, poslanik DSS Zoran Nikolić ocenio je da je nedopustivo da je parlament za dve i po godine samo jednom, 26. jula ove godine, raspravljao o Kosovu i ocenio da vlada "ulazi u proces priznanja Kosova ako nema nameru da dođe u parlament i o tome razgovara".

Poslanici SRS upitali su šta je sa zahtevom radikala da se razreši načelnik Vojno-medicinske akademije Miodrag Jevtić za koga tvrde da je zabranio jednom lekaru sa VMA da učestvuje u izradi ekspertskog nalaza o zdravstvenom stanju Šešelja.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić ponovo je pitao kako je potrošeno oko 1,6 milijardi evra od prodaje Mobtela, 360 miliona evra od prodaje Robnih kuća i 300 miliona evra od uvođenja novog mobilnog operatera.

Pogledajte još