Porodica Maje Žeželj apeluje na zaštitu privatnosti

BEOGRAD, 26. oktobra 2010. (Beta) - Porodica voditeljke Radio- televizije Srbije Maje Žeželj pozvala je u utorak javnost i medije da poštuju njenu privatnost, jer brojni navodi i polemika o njenoj bolesti narušava osnovno pravo na privatnost.

U saopštenju dostavljenom agenciji Beta navodi se da se Maja Žeželj već desetak dana nalazi na intenzivnom lečenju i da je njeno stanje i dalje ozbiljno, ali da se primećuju znaci poboljšanja.

Dodaje se da brojni i uglavnom netačni navodi koji su objavljeni u pojedinim medijima, predstavljaju povredu privatnosti pacijenta zaštićenu zakonima i porodici i njenim bližnjim stvaraju veliku i nepotrebnu bol.

Kako se ističe u saopštenju, porodica Maje Žeželj odlučila je da se obrati javnosti kako bi sprečila nove spekulacije o njenom zdravlju.

Porodica Maje Žeželj zahvalila je osoblju Urgentnog centra i Klniničkog centra Srbije i svima koji su dali krv neophodnu za njeno lečenje, uključujući i gotovo 140.000 osoba koje su se javile putem globalne mreže Fejsbuk i ponudile da se uključe u akciju davanja krvi.

Pogledajte još