Za sredu, 27. oktobar 2010.

BEOGRAD, 27. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o daljim koracima Srbije na putu ka članstu u Evropsku uniju, korupciji i ekonomskim temama.

BLIC - "Budžet koriste kao stranačku kasu", list piše o tome da političke partije koče borbu protiv korupcije. "Huligani išarali Tošićev i Karleušin BMW", o napadu navijača na bračni par u beogradskom naselju Bežanijska kosa. "Vođa navijača uhapšen zbog napada na policajca", o privođenju jednog od vođa zvezdine navijačke grupe "Belgrejd bojs". List prenosi i iskaz svedoka saradnika u postupku protiv narko grupe Darka Šarića u tekstu pod naslovom "Šarić naredio da spale kuću advokata".

VEČERNJE NOVOSTI - "Čeka nas mnogo posla", kaže u intervjuu za list potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić povodom odlluke EU. Podo naslovom "Kusta hit sajma" list piše o promociji knjige "Smrt je neprovjerena glasina" Emira Kusturice na beogradskom Sajmu knjiga.

DANAS - "Inflacija do 2011. godine biće i do devet odsto", ekonomisti potvrđuju procene MMF-a da Srbiju i u sledećoj godini očekuje visok rast cena. "Integracije idu 'na led' bez (Ratka) Mladića i (Gorana)Hadžića", kaže za list šefica delegacije EP za jugoistočnu Evropu Doris Pak.

POLITIKA - Štefan "File: Nema teških pitanja za Srbiju", visoki zvaničnik EU o upitniku EK i odluci o članstvu Srbije EU. List prenosi ekskluzivno "Dvanaest preporuka Saveta stranih investitora". O školovanju dece s posebnim potrebama: "Osmoletke nespremne za đake sa smetnjama u razvoju".

PREŠ - "Sin umro od gladi, majka na samrti", o tragediji u selu Ljutež kod Vladičinog Hana. "Kamenovali Tošića i Karleušu", o napadu navijača na bračni par u beogradskom naselju Bežanijska kosa.

mnz/dar

Pogledajte još