ANĐELI NIKADA NE ODLAZE: Četvrti teniski memorijal "Anastasija Beba Stajić"

Na Press konferenciji povodom predstojećeg, četrvtog po redu memorijalnog turnira "Anastasija Beba Stajić", koji pretenduje da postane najrespektabilnije takmičenje za mlade, talentovane tenisere u regionu, javnosti su se obratili potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović, Sead Dervišević iz Teniskog saveza Beograda, Darko Gagić, menadžer Teniske akademije "Janko Tipsarević" i Goran Stajić, otac Anastasije Bebe Stajić.

U spomen na preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji, na terenima Teniske akademije "Bogdan Obradović" od 28-30.09.2019. godine biće održan četvrti po redu memorijalni turnir "Anastasija Beba Stajić".

Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim talentovanim teniserima. Turnir se organizuje, sa ciljem da se mladi usmere ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada ne bi ponovo.

Cilj organizatora je da se Beba nikada ne zaboravi, ali i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote. Nesmotrena greška koja može u trenutku da prekine mlade živote i sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.

- Dešavanja nam ukazuju da mnogo toga treba da popravimo. Treba da podignemo svest kod mladih, ali i kod nas starijih kako bi vodili računa o našoj deci, da nam se ovakve stvari više nikada ne dese. Turnir upravo pruža šansu svim teniserima do 18 godina i odaziv preko 70 mladih tenisera je pokazatelj da smo na dobrom putu - istakao je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović.

Sead Dervišević je naveo da je organizacija uspela turnir "Anastasija Beba Stajić" da podige na viši nivo i da se ove godine došlo do prve katergorije turnira. Sledećeg vikenda igraće se turnir u ženskoj i muškoj kategooriji.
- Više nego ikad nedostaje Beba. Više nego ikad mladi ljudi treba da treniraju i više nego ikad treba da se okrenemo mlađima da ih organizujemo kako bi im stvorili bolji život.

Mladi teniseri, isključivo registrovani takmičari u Teniskom savezu Srbije, mogu se prijaviti online za turnir "Anastasija Beba Stajić" do 25.09.2019. u ponoć putem web stranice: teniskisavez.com

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.