Kežman želi u Partizan

Mateja Kežman nije u planovima trenera Pari Sen Žermena Kombuarea.Zbog toga nekadašnji centarfor naše reprezentacije trenira za drugi tim francuskog prvoligaša i čeka zimski prelazni rok. Prošlog vikenda odigrao je duel četvrte lige Francuske i doneo je trijumf u duelu protiv Ivrija.

"Moja želja je bila da igram za drugi tim. Tražio sam od trenera Kombuarea da mi dozvoli. Trenirao sam sa prvim timom i samo čekam šansu, ali je nema. Znam da trojica igrača imaju prednost u odnosu na mene, ali trener mi je rekao da bi voleo da ostanem i budem četvrti napadač. Mislim da to nisam zaslužio", kaže Mateja Kežman za „Sportski žurnal“.

On je ove sezone dres PSŽ-a nosio samo 17 minuta na zvaničnim utakmicama. Čak se pominjala i informacija da je klonuo duhom.

"To su gluposti. I psihički i fizički sa odlično. Možda neki ljudi to ne mogu da shvate, ali šta da radim. Verujem da ću iz ove situacije izaći još jači", tvrdi Kežman.

31-godišnji napadač je 2009. godine potpisao sa Parižanima ugovor, ali se nije naigrao. Još kada su ovog leta stigli Erding i Nene, koji uz francuskog reprezentativca Oaroa konkurišu za mesto u špicu, bilo je jasno da će Kežman vrlo teško doći do prilike. Zato sa nestrpljenjem očekuje januarski prelazni rok, kako bi napustio PSŽ.

"Situacija je takva da želim što pre da odem. Da li će to biti u januaru ili na kraju sezone, kada mi ističe ugovor videćemo. Ima dosta zainteresovanih. Letos sam imao nekoliko ponuda, ali ništa nije bilo konkretno. Mnogo volim fudbal i želim da ga još uvek igram na visokom nivou, ali to mi u Parizu nisu dozvolili. Imam ponude sa Bliskog istoka i to me privlači. Zovu i Amerikanci i to bi moglo da bude zanimljivo, da se oprobam kao Bekam ili Anri. Na leto bih voleo da se vratim u Srbiju i svi znaju u kojem klubu bih voleo da završim karijeru", zaključuje Kežman.

Pogledajte još