Steva Buba

Prva u nizu dobrih minimal žurki sa glavnom zvezdom Steve Bug-om obilovala je funky i minimal zvukom, dobrim raspoloženjem, različitim ljudima... S obzirom da je pre godinu dana nastupao u Beogradu, i da je ovog puta napunio SKC, to o njemu, kao di-džeju dosta govori

Steve Bug, ili kako ga ovde od milošte zovu Steva Buba, počeo je sat i po posle ponoći. Lagan uvod se razigrao, i postao sve melodičniji. SKC je bio pun taman onoliko koliko je svako imao dovoljno prostora za igru. Treba napomenuti da se ovaj klub uprkos svojoj dobroj reputaciji i izuzetno lepom prostoru, i dalje ne može pohvaliti da je nešto novo urađeno na ventilaciji. Ali, i nedostatak prostora za veće žurke je hroničan problem Beograda...

SKC je odisao dobrom atmosferom, ispunjen ljudima koji vole elektronsku muziku, pa ipak ih retko možete videti u klubovima. Poznate face, di-džejevi, dugogodišnji klaberi, oni koji vole da su u trendu, svi su se uglavnom dobro provodili.

Za rezidenta kluba „Fuse“ i glavnog čoveka etikete „Poker Flat“ kaže se da se poigrava zavodljivim i opuštenim fanki zvukom, prljavim retro bas linijama i nasumičnim promenama ritma, stvarajući tako minimalističku muziku koja pokreće raspoloženje. To i jeste bila njegova glavna karakteristika – promena ritma, puno melodija, pa i vokala. Dečko do mene peva, zna sve tekstove napamet, vrišti, u transu je. I ostali, na naznaku malog jačeg basa, podižu ruke i vrište.

Steve Bug iza pulta deluje sićušno, ali s obzirom da stalno skače, i da se energično kreće, imam utisak da će svakog časa da strgne slušalice i skoči na pult.

Steva Buba u novembru izdaje novu Fabric kompilaciju pod rednim brojem 37. Kaže da je ova kompilacija nalik na njegove setove u klubovima. Fabric 37 nalazi se na granici deep house-a i techna.

Mi čekamo narednu cocta žurku, 3. novembra.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić
 

Sve fotografije sa ovog događaja pogledajte u foto-galeriji

Pogledajte još