Pogledajte kako je bilo na tematskoj turi "Crkve i hramovi Novog Sada"

Color Media Communications i turistička agencija „Putokaz 021“ u 2019. godini organizuju šest besplatnih tematskih turističkih tura kroz Novi Sad za Novosađane, goste, turiste i sve one koji žele da nauče nešto više o Srpskoj Atini i tajnama koje ona krije.

Juče je uspešno organizovana peta turistička tura sa temom “Crkve i hramovi Novog Sada” uz ogromno interesovanje posetilaca.

Novi Sad je grad koji su stvarali ljudi mnogih konfesija i to sasvim sigurno doprinosi raznolikosti i bogatstvu nama omiljenog lokaliteta. Brojni posetioci jučerašnje tematske ture imali su prilike da čuju izuzetno živopisne priče o Crkvi Svetog Đorđa, svima poznatijoj kao Saborna crkva, Ime Marijino (čuvena Katedrala na centralnom gradskom trgu), obišli su unutrašnjost Sinagoge i zahvaljujući Srđanu iz agencije “Putokaz 021” upoznali se sa jevrejskom zajednicom u Novom Sadu nekada i sada. Naučili su da naš grad poseduje i protestantsku i grkokatoličku crkvu a ova zanimljiva tura završena je pričom o Uspenskoj crkvi.

Sve tematske ture u organizaciji Color Media Communications i turističke agencije “Putokaz 021” su besplatne. Zbog kvalitetnijeg vođenja, grupe su ograničene na 30 posetilaca a prijave se vrše na mejl ivana.tomic.bpm@gmail.com.

Preostala je još jedna tura kojom se završava ciklus iz 2019. godine i čitaoci će o temi i terminu biti blagovremeno obavešteni.

Pogledajte još