Bin Laden preti Francuskoj zbog zabrane vela

DUBAI, 27. oktobra 2010. (Beta-AFP) - Lider Al Kaide Osama bin Laden pozvao je u audio poruci objavljenoj u sredu na televiziji Al Džazira, Francusku da povuče svoju vojsku iz Avganistana zapretivši njenim građanima novim napadima.

U kratkom audio snimku pod nazivom "poruka za francuski narod", Bin Laden je rekao da muslimani imaju pravo da odgovore nasiljem na zabranu nošenja islamskog vela u Francuskoj i pozdravio otmicu grupe francuskih građana u Nigeru.

"Jedini način da sačuvate vašu bezbednost je da okončate sve vaše nepravde prema našoj naciji, pre svega prokleti rat (bivšeg predsednika SAD Džordža) Buša u Avganistanu", poručio je lider Al Kaide u poruci čije je delove emitovala Al Džazira.

Bin Laden je upitao Francuze kako može biti pravedno da Francuska učestvuje u "okupaciji islamskih zemalja, da podržava Amerikance u pokolju muslimanskih žena i dece, a da ipak želi da živi u miru".

"Dok ubijate, i vi ćete biti ubijani. Dok uzimate zarobljenike i mi ćemo vas zarobljavati. Dok pretite našoj bezbednosti i vaša bezbednost će biti u pitanju", rekao je on.

Pogledajte još