Zahtev za oduzimanje imovine Karićima

BEOGRAD, 27. oktobra 2010. (Beta) - Pred Višim sudom u Beogradu u sredu je održano ročište po zahtevu tužilaštva da se članovima porodice Karić privremeno oduzme imovina po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, u koju spadaju i nekretnine i skupi sportski automobili vredni više stotina hiljada evra.

Advokati porodice Karić tvrdili su da je imovina čije oduzimanje traži tužilaštvo stečena legalnim prihodima i da je njena vrednost nekoliko desetina puta manja od prihoda koje su prijavili bivši direktor Mobtela Sreten Karić i njegov sin, direktor Delta Sporta Goran Karić.

Tužilaštvo je navelo da postoji nesrazmera zakonitih prihoda Sretena Karića i vrednosti njegove imovine i podsetilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebe i da postoji sumnja da je imovinu stekao kriminalnim aktivnostima a da je od 2006. godine, od kada je pokrenut krivični postupak protiv njega, počeo da prodaje imovinu značajne vrednosti a novac iznosi u inostranstvo.

Tužilaštvo je tražilo da se od Sretena Karića privremeno oduzme neizgrađeno zemljište u selu Bečmen kod Zemuna površine 200 ari i 4,5 odsto udela u vlasništvu firme "Junet internešenel", ukupne vrednosti 120.000 evra, a da se od Gorana Karića oduzmu automobili "ferari 599" i "fiat 500 abarth" (abartovani novi fića), kao i stan površine 150 kvadratnih metara u strogom centru Beograda.

Pogledajte još