SRPSKA LEPOTA OD DANAS NA TASOSU: Počele pripreme za izbor Miss Srbije 2019

Iz Kovilova put Grčke otputovala je 21 kandidatkinja i 20 članova tima, na čelu sa predsednicom kompanije Vesnom De Vinčom.

Pored domaćih stručnjaka saznali smo da su u Grčku iz Pariza već stigli poznati fotograf Nahoko Spajs, stilista i producent Suna Moja i kamerman Maisan Fric. Oni rade editorijale za najstariji ženski časopis u Arbiji "Al Sarkiah" i za uticajni modni časopis u Kini "Qcegmag". Dok smo ih pratili u Grčku saznali smo kako su provele prethodna dva dana.

Vesela i nasmejana lica nisu krila oduševljenje, ali su priznale da je naporno, da im je od sedam ujutro do deset uveče isplaniran svaki sekund.

- Srećne smo - ponavljaju u glas.

- Ali nismo očekivale ovakav protokol. Na nogama žuljevi, ali nema odustajanja. Jutro smo započinjale sa kondicionim treningom na terenima sportskog centra Kovilovo Resort a nastavljale Tai Chi vežbama.

Nakon posebno pripremljenog doručka, od strane hotelskog kuvara, kreću sa prvim vežbama koreografije. Koreograf Mirko Pučijašević odlučio je da najpre sve devojke nauči da igraju uzičko kolo.

Jedna od kandidatkinja pohvalila se da su imale kratak kurs kako se našminkati i napraviti frizuru za 15 minuta.

Pobednica je bila Marina Granić iz Vršca, inače pobednica Miss Štranda u Novom Sadu. Marina nam je tom prilikom rekla da ni sama nije verovala da poseduje tu veštinu da može za manje od 15 minuta da napravi frizuru i da se našminka.

- Srećna sam zbog pobede, kao i nagrade koju sam dobila od frizerskih salona "Češalj i Makaze".

Dok se radovala nagradi Marina nam je rekla da u njenom rodnom gradu Vršcu pripremaju bilbord sa njenim likom i da će pun autobus navijača doći u Kombank dvoranu da je bodre u finalu. Nakon toga nam je Ankica Živković otkrila da njeni navijači iz rodnog Kragujevca štampaju majice i zastavice sa njenim likom, bilbord i flajeri su već spremni za štampu a njenih navijača će kaže biti dva puna autobusa.

Zaključili smo da su izbori lepote opet u trendu i da publika voli ovakve događaje, jer, kako je razgovor odmicao kraju, saznali smo da sve kandidatkinje imaju spremne navijače, bilborde i podršku svojih gradova i regiona koji će ih bodriti u Kombank dvorani, 9. oktobra u 21 čas.

Vreme posle večere rezervisano je za intelektualne radionice na aktuelne teme. Poslednje veče gost predavač bila je Gordana Masić, novinar jednog od najstarijih modnih i ženskih magazina na Balkanu "Bazar". Govorila je o tome kako je "Bazar" pobedio mnoga iskušenja, o smislu modnih časopisa, o stilu, o istoriji mode.

Pred sam ulazak u autobus za Grčku pitali smo ih da nam u jednoj kratkoj rečenici kažu šta su naučile tokom četiri dana u Kovilovu. Usledili su odgovori.

Naučila sam: "da ustajem rano", "da ne plačem zbog sitnica", "da funkcionišem u timu", "da ne pijem vodu dok jedem", "da igram užičko kolo", "da nosim štikle", "da negujem stil", "naučila sam šta je Tai Chi", "da poziram", "da igram tenis", "da ušijem dugme"... Još mnogo zanimljivih odgovora saznali smo od naših lepotica. Poželeli smo im srećan put uz molbu da nas obaveštavaju kako se pripramaju na Tasosu i šta su još naučile.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Stanko Đajić Cane i Art Utopia Studio
Mesto snimanja: Kovilovo
Nakit: Vesna Milošević ELM Jewelry
Šminka: Purity Akademija
Frizure: Češalj i Makaze

Pogledajte još