Za četvrtak, 28. oktobar 2010.

BEOGRAD, 28. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili ekonomskim temama.

ALO - List piše o sinu predsednika Srpske radikalne stranke (SRS)Vojislava Šešelja Nikoli - "Policajci unakazili Šešeljovog sina!".

BLIC - O ilegalnim borbama pasa u "Bogati stranci dolaze u Srbiju da se klade na borbe pasa". List piše i "Svinjetina jeftinija do 10 odsto". O nezgodi kod Kokinog Broda - "U poslednji čas isplivale iz 'juga' koji je tonuo".

VEČERNJE NOVOSTI - Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn kaže u intervjuu: "Balkan u Evropi do 2020". O odnosu Vlade Srbije i sindikata u "Još nema zajedničke platforme". U "Patrola pretukla Šešeljevog sina" list piše da je šestoro policajaca suspendovano posle upada na jednu kockarsku partiju.

DANAS - O sporenju oko Predloga zakona o penzijama u "Sindikati spremaju žestok odgovor". O unutarstranačkim izborima u Socijalističkoj partiji Srbije u "Dačić podmiruje i mladu i staru gardu". Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati kaže u intervjuu: "Partije, prestante da diletantima dajete fotelje".

KURIR - Za list govori pevačica Jelena Karleuša o nedavnom napadu na njenog muž i nju - "Uplašila sam se za Duška". "Raja i dalje u pritvoru", o pokretaču "Kurira" Radisavu Rodiću. "Šešeljev sin dobio batine od policije", piše list.

POLITIKA - O cenema energenata u "Skup gas rasteruje potrošače". O profesionalizaciji Vojske Srbije u "Vojsku Srbije činiće 25.000 profesionalaca". List piše i da "Inflacija dogodine 'probija' šest odsto".

PRAVDA - "Ranka Savić: Sindikati su prevareni", o povlačenju i vraćanju u skupštinsku proceduru Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. "Karićima oduzimaju stanove i automobile", piše list.

PREŠ - List piše o Nikoli Šešelju pod naslovom "Policajci pretukli Šešeljevog sina". "Evro ide na 120 ako država ne reaguje!", o deviznom kursu. "Vlast okreće leđa Rusima", o tome da su predsednica Skuštine Slavica Đukić Dejanović i funkcioner Demokratske stranke Dragoljub Mićunović odbili poziv Rusije da dođu u Sankt Petrburg na skupštinu Organizacije sporazuma o kolektivnoj bezbednosti.

PRIVREDNI PREGLED - "Pravo vreme za ubrzanje reformi", o Beloj knjizi Saveta stranih investitora. "Sindikati se rano ponadali?", o Zakonu o PIO.

Pogledajte još