Skupština o izmenama Zakona o turizmu

BEOGRAD, 28. oktobra 2010. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak rad postavljanjem poslaničkih pitanja, posle čega će početi razmatranje predloženih izmena Zakona o turizmu kojima se preciznije određuju uslovi obavljanja poslova turističkih agencija kao i uslovi za dobijanje licence.

Poslanici će raspravljati i o izmenama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Zakona o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza, kao i o izmenama Zakona o Fondu za razvoj.

Kako je predloženo izmenama Zakona o turizmu, na utvrđivanje opštih uslova putovanja primenjivale bi se i odgovarajuće odredbe zakona kojima se uređuju obligacioni odnosi, zaštita potrošača i zaštita konkurencije. Izmenama zakona uvodi se i obaveza turističkih agencija da do 1. juna 2011. nabave garanciju putovanja za slučaj nadoknade štete putnicima.

Izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti predviđaju da će sedište Nacionalne službe za zapošljavanje ubuduće, umesto u Beogradu, biti u Kragujevcu.

Pogledajte još