Duel sa Zadrom prilika da popravimo igru

BEOGRAD, 28. oktobra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin rekao je je utakmica protiv Zadra dobra prilika za njegovu ekipu da obraduje navijače i popravi utisak posle četiri poraza na početku Jadranske lige.

"Zadar je naš rival još iz vremena stare Jugoslavije. Ove sezone imaju neke probleme, ali su i pored toga kvalitetna ekipa. Protiv Zadra vidim našu šansu za oporavak posle četiri poraza. Pokušaćemo da smognemo snage, odigramo kvalitetno i obradujemo publiku dobrom igrom", rekao je Uvalin na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Uvalin je rekao da će se na utakmici u petak u ekipi verovatno naći Amerikanac DŽamar Jang i povratnik u crveno-beli dres Vujadin Subotić. Od ostalih prvotimaca, van stroja zbog povrede još je Luka Drča. Krilni centar crveno-belih Uroš Nikolić ocenio je da ekipa mora da ponovi igru iz poslednje četvrtine protiv Radničkog, u kojoj je stigla veliku prednost gostiju.

"Ta četvrtina protiv Radničkog mora da nam bude model. Potrebno je da što duže budemo borbeni i da pokušamo da kontrolišemo skok. Poznajemo ekipu Zadra, igrali smo i pripremni meč protiv njih, tako da ne mogu da nas iznenade", naveo je Nikolić.

Drugi krilni centar Zvezde Uroš Mirković rekao je da je ekipa za koju igra bolja nego što pokazuju rezultati na početku Jadranske lige.

"Početak sezone je težak, ali bez obzira na četiri poraza na staru, video sam i dobre stvari u igri i veliku energiju. Moramo da kanališemo tu energiju i iskoristimo je na pravi način", zaključio je Mirković.

Prva utakmica petog kola Jadranske lige Crvena zvezda-Zadar igra se u petak od 20.15 u hali Pionir.

Pogledajte još