Hala Čair će ispuniti uslove za EP

NIŠ, 26. oktobra 2010. (Beta) - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je taj grad dao garancije da će rekonstruisana hala Čair zadovoljiti sve uslove za organizaciju utakmica rukometnog Evropskog prvenstva 2012.

"Grad Niš daje čvrste garancije da će rekonstruisana hala Čair zadovoljiti uslove za organizaciju prvenstva Evrope", rekao je Simonović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je pokrenuta inicijativa da Vlada Srbije garantuje za sve gradove da će hale biti završene do septembra 2011. godine, a da će tehnička komisija EHF-a tokom novembra obići sve gradove koji će biti domaćin evropskog takmičenja u rukometu.

Simonović je naveo da je sa ministarkom sporta Snežanom Samardžić Marković dogovorio da grad do 4. novembra prosledi organizacionom odboru projekat rekonstrukcije hale Čair kako bi do 8. novembra zajedno sa Beogradom i Novim Sadom koji takođe moraju da rekonstruišu svoje hale, sve bilo prosleđeno Međunarodnoj rukometnoj federaciji.

"Grad Niš biće domaćin jedne od kvalifikacionih grupa za evropsko prvenstvo u rukometu 2012. godine i utakmice će biti igrane u rekonstruisanoj hali Čair", rekao je Simonović.

Reagovanje niškog gradonačelnika usledilo je nakon informacija da je Nišu oduzeto domaćinstvo za jednu od kvalifikacionih grupa za evropsko prvenstvo zbog toga što nije započeo izgradnju nove hale za takmičenje.

Simonović je zbog toga u otvorenom pismu pozvao ministarku sporta i predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića da u interesu sporta prevaziđu sve nesporazume oko organizacije Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine.

"Nekorektno je da se sudbina šampionata Evrope u rukometu 2012. godine vezuje za grad Niš i za izgradnju nove dvorane", rekao je Simonović.

On je kazao da je grad Niš uradio sve što je tražilo ministarstva omladine i sporta u rukometni savez Srbije oko izgradnje nove hale ali da grad nema sredstava da sam finansira investiciju vrednu 12 miliona evra.

"Velika je odgovornost na onima koji su trebali da obezbede novac", rekao je Simonović ali nije precizirao o kome se radi već je kazao da su to oni "koji su pregovarali, a nisu imali garancije da će se obezbediti novac za izgradnju hale".

"Prvenstvo Evrope je dobio Rukometni savez uz garancije ministasrtva sporta i omladine i to su adrese gde treba razgovarati o finansijskim sredstsvima za izgradnju nove hale", rekao je Simonović.

Pogledajte još