Ajverson pristao da dođe u Bešiktaš

BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Bivši košarkaški reprezentativac SAD Alen Ajverson pristao je da za četiri miliona dolara naredne dve sezone igra za turski Bešiktaš.

Očekuje se da će 35-godišnji Ajverson ugovor zvanično potpisati za vikend, a da će karijeru u Evropi početi u ponedeljak 8. novembra.

Vest je potvrdio menadžerski tim Ajversona. Bivši igrač NBA ligaša Filadelfije, Denvera, Detroita i Memfisa večeras bi trebalo da s predstavnicima Bešiktaša održi i konferenciju za novinare u Njujorku.

"Alen je u ekstazi. Veoma je uzbuđen, srećan što ga u Turskoj toliko žele, što cene njegov doprinos košarci. Jedva čeka da stigne tamo", kazao je Ajversonov menadžer Geri Mur.

Najbolji igrač NBA lige za 2001. godinu bez angažmana je od kada je u martu zbog porodičnih problema napustio Filadelfiju.

Mur je naveo da u letnjem prelaznom roku nijedan NBA klub nije kontaktirao Ajversona, iako je on 17. na listi najboljih strelaca u istoriji tog takmičenja, sa 24.368 poena.

Najviše uspeha imao je u Filadelfiji sa kojom je 2001. igrao i finale NBA lige. Ukupno je u tom timu, u dva navrata, proveo više od 10 sezona, ali sada nema problem sa preseljenjem u Evropu.

"Veliki je optimista. Ne vidim zašto i ne bi bio. Pogledajte šta je sve uradio u karijeri. Pogledajte kako igra", naveo je Mur.

Trener Šarlot Bobketsa Leri Braun, koji je predvodio Filadelfiju do pomenutog finala 2001. godine, ocenio je, ipak, da je Ajversonova situacija tužna.

"S obzirom na sve ono što je Alen ostvario, ne mislim da bilo ko želi da ga vidi da karijeru završava na ovakav način", kazao je ranije ove nedelje Braun.

Pogledajte još