Za četvrtak, 29. oktobar 2010.

BEOGRAD, 29. oktobra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili raspisanoj nagradi od deset miliona evra za informacije o haškom beguncu Ratku Mladiću, kao i ekonomskim temama.

ALO - U tekstu "Tata me je zvao iz Haga da me umiri" list prenosi izjavu sina haškog optuženika Vojislava Šešelja Nikole kojeg je policija pretukla dok se kockao.

BLIC - "I lovci na glave traže Mladića", o raspisanoj nagradi od 10 miliona evra za informacije o haškim beguncima. "Građani najviše daju mito saobraćajcima i lekarima", anketa lista o korupciji. "Organizatori borbi pasa diluju drogu", izjava Elvira Burazerovića iz organizacije "Orka".

VEČERNJE NOVOSTI - "Dijalog može da počne", naslov je intervjua šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića. "Nema više keš-kredita", o ukidanju gotovinskih subvencionisanih zajmova. O odluci Vlade Srbije o nagradi za informacije o beguncima "10 miliona evra za Mladića".

DANAS - "Za vest o Mladiću 10 miliona evra", o odluci Vlade Srbije da poveća nagradu. "Cvetković pozvao sindikate na pregovore", o pozivu premijera na razgovore o penzijskom zakonu. "Parlament mora što pre da se izjasni", o ustavnosti izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

KURIR - "Ratku Madiću skočila cena" udarni je naslov posvećen povećanju nagrade za informacije o najpoznatijem haškom beguncu. List prenosi i ispovest političara Milana Paroškog, oca deteta ometenog u razvoju u tekstu "Poslao sam sina u dom".

POLITIKA - "Tadić pozvao radnike Zastave na strpljenje", poseta predsednika Srbije fabrici u Kragujevcu. O povećanju nagrade za informacije o haškim beguncima: "Za Mladića 10 miliona evra". "Hilari Klinton tražila od Cvetkovića zaštitu američkih investicija", list ekskluzivno saznaje.

PRAVDA - Najava "Za dojavu o Mladiću deset miliona evra" dominira naslovnom stranom lista. U tekstu "Hrvati dolaze da se drogiraju u Beogradu" list piše o "narko-šoping turama", a najavljuje i razgovor s Aleksandrom Vučićem: "Ponosni smo na saradnju sa Putinom".

PREŠ - "2011. Srbiji preti ekonomski slom" upozoravaju ekonomisti. S nadnaslovom "Država odrešsila budžet" i naslovom "Za Mladićevu glavu deset miliona evra" list piše o odluci vlade da poveća nagradu za informacije o ratnom vođi bosanskih Srba.

PRIVREDNI PREGLED - "PIO okidač za rušenje vlasti" noseći je tekst o najavljenim pregovorima premijera sa sindikatima o penzionom zakonu, a u tekstu "NBS digla ruke od inflacije" list piše o rekordnom padu vrednosti domaće valute.

Pogledajte još