ŽENE CENE LJUBAZNOST: Najvažnija i najtraženija osobina kod suprotnog pola

Pripadnice lepšeg pola žele partnera koji je, pre svega, ljubazan - pokazalo je istraživanje stručnjaka sa Univerziteta u Getingenu. Tim naučnika je na uzorku od 68.000 ispitanika, oba pola, utvrdio da je najvažnija i najtraženija osobina. Ženama je uz to bitno da pored sebe imaju pametnog, obrazovanog i samopouzdanog muškarca od kojeg mogu da dobiju podršku. Većina su fizički izgled i finansijsku sigurnost navela kao "umereno važne kvalitete".

- Ljubaznost je kao gravitacija, veoma je važna, ali malo primetna sve dok ne nestane - kaže dr Virdžinija Viktum, direktorka istraživanja.

- S obzirom na to koliko pažnje ljudi danas posvećuju izgledu i novcu, možda vas iznenađuje što je ljubaznost ono što žene širom sveta žele. Ali, ono je ključno za formiranje dugoročnijih međuljudskih odnosa - kaže Virdžinija.

Osim toga, važno je da se potencijalni partneri poklapaju po pitanju toga da li žele decu. Kada su ih upitali za dugoročne partnere, 46 odsto žena je izjavilo da im je partnerova želja za roditeljstvom važan faktor.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.