Na severu Kosova opada broj incidenata

KOSOVSKA MITROVICA, 29. oktobra 2010. (Beta) - Broj incidenata i kriminalnih aktivnosti na severu Kosova smanjen je zahvaljući povećanom broju preventinvih akcija koje od početka oktobra zajednički sprovode Kosovska policija (KP), Kfor i Euleks, izjavio je u petak regionalni portparol KP Besim Hoti.

Hoti je za agenciju Beta rekao da je ta ocena bazirana na osnovu izveštaja komandira svih policijskih stanica na severu Kosova.

"Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku beleže pad krivičnih prijava i krivičnih dela", reako je Hoti i dodao da su kriminalne aktivnosti i incidenti zahvaljući pojačanim patrolama, pogotovo smanjene u noćnim satima, kada je bilo dosta tuča, zapaljenih vozila ...

Hoti je ponovio da je najvažnije da se u preventivnom smislu postižu pozitivni rezultati i dodao da će se sa "pojačanim kontrolama nastaviti". Kfor, Euelks i KP od 4. oktobra sprovode pojačane mere bezbednosti na severu Kosova uvodenjem dodatnih patrola i kontolnih ad hok punktova.

Pogledajte još