Zahvat uz saglasnost Šešelja bez komplikacija

HAG, 29. oktobra 2010. (Beta) - Haški tribunal potvrdio je u petak uveče da je optuženi Vojislav Šešelj podvrgnut medicinskom zahvatu koji je protekao po planu i da je Šešelj iz bolnice danas vraćen u sudski pritvor na oporavak.

Potvrđujući da je nad Šešeljem obavljena "medicinska procedura", predstavnica suda Nerma Jelačić, pozivajući se na poverljivost podataka o zdravlju optuženih, nije mogla da precizira kakav je tačno taj zahvat bio.

"Kao što je uobičajeno sa procedurama tog tipa, pacijent je morao da da svoju saglasnost pre nego što ona počne. Procedura je protekla po planu koji su sačinili specijalisti...Nije bilo komplikacija i optuženi je bio u stanju da danas bude vraćen u sudski pritvor, takođe po planu", naznačila je Jelačićeva u izjavi Beti.

Šešelj će, po njenim rečima, biti pod nadzorom lekara i osoblja u pritvoru, koji će ostati u bliskom kontaktu sa specijalistima koji vode lečenje. Prema odluci Tribunala, Šešelj bi u sudnici trebalo da se pojavi već idućeg utorka, na raspravi o stanju u postupku.

Pogledajte još