Ivanović i Milijaš golovima doneli pobede

BEOGRAD, 30. oktobra 2010. (Beta) - Srpski fudbalski reprezentativci Nenad Milijaš i Branislav Ivanović golovima su doneli pobede svojim timovima na današnjim utakmicama 10. kola engleske Premijer lige.

Ivanović je bio strelac pobedničkog gola za ekipu aktuelnog šampiona Čelsija na gostovanju kod Blekburna - 2:1.

Blekburn je poveo u 22. minutu golom Benjamina Mvaruvarija, ali je Nikola Anelka izjednačio u 39. minutu. Rezultat od 1:1 na semaforu je stajao sve do 84. minuta kada je Ivanović iskoristio ubacivanje Jurija Žirkova i glavom postigao svoj prvi gol u sezoni za konačnih 2:1.

Istim rezultatom je i Vulverhempton iznenadio Mančester Siti u meču u kome je bogatiji rival poveo golom Emanuela Adebajora sa penala u 23. minutu.

Izjednačenje Vulvsima doneo je Milijaš, kome je to bio takodje prvi gol u sezoni. Metju Džarvis je pokušao da centrira sa leve strane, lopta je izblokirana, ali se obila do Milijaša, koji je sa 15 metara uhvatio volej i precizno gadjao donji desni ugao Sitijevog gola.

Tri boda Vulverhemptonu doneo je pogodak Dejvida Edvardsa u 57. Minute meča. Milijaš je u 84. minutu mesto u timu ustupio Mišelu Mancijenu.

Tesnu pobedu ostvario je i Arsenal, koji je u Londonu savladao gradskog rivala Vest Hem sa 1:0 zahvaljujući golu Aleksandrea Songa u 88. minutu.

Arsenal je ostao na drugom mestu sa 20 bodoba, pet manje od Čelsija.

Bodove je sa minimalnih 1:0 osvojio i Everton, koji je savladao Stouk Siti pogotkom Ajigbenija Jakubua. Fulam je bio sigurniji i uz dva gola Klinta Demspija pobedio Vigan sa 2:0.

Pogledajte još