Vidić pogodio, Mančester dao kontroverzan gol Totenhemu

BEOGRAD, 30. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom terenu Totenhem sa 2:0 u derbi utakmici desetog kola prvenstva Engleske, a prvi gol dao je Nemanja Vidić, dok će se o drugom pogotku verovatno pričati sledećih dana.

Vidić je u 31. minutu iskoristio odličan centaršut Nanija i glavom savladao golmana gostiju Aurelija Gomeša.

Prethodno je dve dobre prilike za domaćina propustio južnokorejski internacionalac Park Dji Sung.

Ekipa Totenhema zaigrala je ofanzivnije u drugom poluvremenu, ali je u završnici utakmice primila i drugi pogodak koji će verovatno izazvati dosta komentara navijača i medija.

U 85. minutu Nani je izgubio loptu u kaznenom prostoru gostiju I pritom igrao rukom, sudija Mark Klatenburg nije ništa svirao, a golman Totenhema Gomeš mislio je da je u pitanju faul igrača Mančestera u napadu.

Gomeš je spustio loptu i, dok se spremao da izvede nepostojeći slobodan udarac, Nani mu je prišao iza ledja, uzeo loptu, pogledao u sudiju Klatenburga koji je pokazao da može da se igra i poslao je u mrežu.

To je izazvalo ljutnju gostujućih fudbalera koji su pokušali da izdejstvuju poništavanje gola, ali im to nije pošlo za rukom i Mančester je na kraju slavio sa 2:0.

Pogledajte još