Pobede Partizana, Slobode Sevojno i Javora

BEOGRAD, 30. oktobra 2010. (Beta) - Fudbaleri Partizana pobedili su Jagodinu sa 3:0 u 10. kolu Super lige i tako došli do tri boda prednosti na vrhu tabele.

Šampion Srbije postigao je sva tri gola u drugom poluvremenu i tako došao do 25 bodova ove sezone, tri više od prvog pratioca Crvene zvezde, koja sutra gostuje kod Hajduka u Kuli.

Igrač utakmice za crno-bele ponovo je bio Almami Moreira, koji je danas dao jedan gol i namestio drugi.

Sutra je na programu i derbi kola, u kome trećeplasirani Rad dočekuje četvrtoplasiranu Vojvodinu.

Još dva tima zabaležila su pobede danas, Sloboda Sevojno i Javor.

Sloboda je u Lučanima pobedila BSK iz Borče sa 2:1, dok je Javor na gostovanju kod Metalca u Kragujevcu slavio sa 3:1.

OFK Beograd i Smederevo su igrali 2:2, dok na utakmicama Borca i Spartaka, kao i Indjije i Čukaričkog nije bilo golova.

Sloboda za tri boda osvojena u 10. kolu može da zahvali igraču BSK-a Aleksandru Radunoviću, koji je isključen u 45. minutu, pa je domaći tim od tog trenutka imao igrača više na terenu.

Rezultat je tada bio 1:1, pošto je Ivan Vukadinović u 33. Minute doveo goste u vodjstvo od 1:0, ali je u 38. Predrag Lazić izjednačio na 1:1. Pobednički gol za Slobodu Sevojno postigao je Edin Ademović u 57. minutu utakmice.

Javor je u Kragujevcu postigao četiri gola, ali je prvi Željko Djokić sproveo u sopstvenu mrežu, pa je Metalac poveo sa 1:0.

Preokret i pobedu Javoru doneli su golovi Marka Milovanovića u 64. minutu, Eliomara Koreje Silve u 84. i Marka Momčilovića u 90.

OFK je dva puta imao prednost u duelu sa Smederevom na Karaburmi, pošto je stizao do vodjstva zavaljujući golovima Milana Rodića i Nemanje Milića.

Pogledajte još