Bećaj: Razgovori tek posle izbora na Kosovu

PRIŠTINA, 1. novembra 2010. (Beta) - Ministar za evropsku integraciju Kosova Besim Bećaj izjavio je da bi razgovori Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima trebalo da počnu nakon održavanja vanrednih izbora, ukoliko parlament uskrati podršku Vladi Kosova na glasanju zakazanom za utorak, 2. novembra.

"Ako budemo išli skoro na izbore, sigurno je da je Vladi potreban legitimitet za takve tehničke razgovore između dve susedne zemlje... Vlada Kosova je spremna za sve moguće tehničke razgovore za dobrobit naših građana, i na Kosovu i u susednoj državi Srbiji. Ta spremnost postoji, ali ako se ide brzo na izbore onda legitimitet treba da bude potpun za takve razgovore", rekao je Bećaj u intervjuu agenciji Beta.

Skupština Kosova raspravljaće u utorak, 2. novembra, o predlogu za izglasavanje nepoverenja Vladi na inicijativu Alijanse za novo Kosovo. Ukoliko predlog dobije podršku najmanje 61 poslanika, vršilac dužnosti predsednika Kosova raspustiće parlament i zakazati izbore u roku ne kraćem od 30 niti dužem od 45 dana.

Pogledajte još