Odbojkašice zadovoljne rezultatima

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Odbojkašice Srbije izjavile su u ponedeljak da su zadovoljne dosadašnjim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali da očekuju da će popraviti igru u drugom delu takmičenja.

Reprezentacija Srbije odigrala je tri utakmice na truniru u Grupi A i ostvarila tri pobede, a sutra od pet sati ujutro po srednjoevropskom vremenu igra protiv Alžira.

"Igrale smo tri utakmice i ostvarile tri pobede, što je dosta dobro, ali to sam i očekivala. Možemo da igramo mnogo bolje, prvi deo takmičenja će nam biti zagrevanje za ono što sledi u drugoj fazi, tek tada kreću prave utakmice", rekla je kapiten Srbije Jelena Nikolić.

"Pobeda protiv Poljske je fantastična, većim delom utakmice smo dobro igrale i volela bih da nas tokom celog prvenstva krasi takvo raspoloženje i atmosfera. Taj meč bi trebalo da nam bude model ponašanja i zalaganja", dodala je.

Za prvo mesto u Grupi A Srbija će u poslednjoj utakmici igrati protiv Japana, u sredu od 10 sati, a Nikolićeva je rekla da očekuje bolju igru svog tima protiv domaćina šampionata.

"Najlepše utakmice u karijeri sam odigrala protiv Japana, nigde nisam videla takvu atmosferu i šou. Stalno smo ih pobedjivali, ali Japan sada igra u drugačijem sastavu, bolji su nego ranijih godina, ali možemo da igramo još bolje", rekla je ona.

Libero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da su prve tri pobede na turniru unele mnogo samopouzdanja u ekipu i da će sutrašnja utakmica protiv Alžira poslužiti za uigravanje za meč protiv Japana.

"Imamo tri pobede, prenosimo bodove u drugu fazu, što je jako važno. Sa Japanom ćemo se boriti za prvo mesto u grupi. Svi polako dolazimo do svoje forme, idemo od utakmice do utakmice. Bolji smo od Alžira, a taj meč koristiće nam da se uigramo za duel sa Japanom", rekla je ona.

Reprezentativka Jovana Brakočević rekla je da ekipa polako ulazi u formu i ocenila da Srbija može da pobedi Japan.

"Bilo je naporno navići se na halu i ambijent, ali pamte se samo pobede, to je najvažnije. Naravno, važno je kako ćemo igrati u nastavku, ali ovo je prvi deo takmičenja. Ulazimo u formu koja će nas uvesti u završni deo prvenstva", rekla je ona.

"Sa Japanom moramo da igramo strpljivo, napadačaki, ali i dobro u odbrani. Bolji smo od njih, poboljšali smo igru u odbrani, a napad nam je daleko boljo od njihovog", dodala je Brakočevićeva.

Pogledajte još