U Srbiji uhapšeno 12, u Crnoj Gori šestoro

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je u Srbiji do sada na osnovu Sporazuma sa Crnom Gorom o izručenju sopstvenih državljana uhapšeno 12 osumnjičenih za kojima su raspisane poternice, a da je u Crnoj Gori uhapšeno šestoro.

"Očekujemo da policije Crne Gore i Srbije uhapse znatno veći broj ljudi nego do sada. Od Srbije se potražuje 18 lica, a imamo uveravanja ministarstava unutrašnjih poslova i pravde Crne Gore da će se veoma ozbiljno pristupiti realizaciji sporazuma", rekao je Dačić novinarima na skupu u beogradskom hotelu Hajat.

Upitan da prokometariše to što su saradnici Darka Šarića, optuženog u Srbiji za šverc velike količine kokaina izbegli hapšenje, Dačić je rekao da je veoma bitno da oni budu uhapšeni kako bi se prekinule spekulacije.

Dačić, koji učestvuje na Ekonomskom samitu Srbije 2010, rekao je da je sporazum sa Crnom Gorom potpisan ranije nego što je bilo najavljeno i da je veoma korisno što su posle toga usledila hapšenja. Ministarka pravde Srbije Snežana Malović i ambasador Crne Gore u Beogradu Igor Jovičić potpisali su u petak Sporazum o izručenju kojim se predviđa međusobna ekstradicija državljana osumnjičenih za teška krivična dela.

Pogledajte još