Eksplozija ispred švajcarske ambasade u Atini

ATINA, 2. novembra 2010. (Beta-AFP) - Ispred švajcarske ambasade u Atini u utorak je eksplodirala naprava slabije jačine u kojoj nije bilo povređenih, dok je policija izvela kontrolisane eksplozije sumnjivih naprava na još tri lokacije.

Prema prvim izveštajima, zaposleni u ambasadi bacili su u dvorište zgrade paket koji im se učinio sumnjivim i koji je zatim eksplodirao. Jedan čovek je uhapšen blizu ambasade neposredno posle incidenta.

Ovo je jedan u nizu incidenata koji su se dogodili u utorak u grčkoj prestonici i usledili posle jučerašnjeg pronalaska četiri sumnjive pošiljke i hapšenja dva mladića.

Grčka policija izazvala je eksploziju sumnjivog paketa i ispred bugarske ambasade u Atini, na koji im je skrenulo pažnju osoblje ambasade. Policija je kontrolisano aktivirala i sumnjivi paket koji se nalazio ispred Skupštine, i na koji su ih je upozorilo obezbeđenje zgrade.

Takođe, nepoznata osoba otvorila je vatru na dva policajca koji su motorima patrolirali u jednoj četvrti Atine, gde nije bilo povređenih.

Pogledajte još