Barać vodi kolonu optuženih

Beogradski Delta holding najavio je juče da će tužiti svakog ko neistinitim tvrdnjama i klevetama naruši ugled te kompanije, ističući da je prva u pripremi tužba protiv Saveta za borbu protiv korupcije. „Posebno ćemo tražiti ličnu odgovornost predsednice tog saveta Verice Barać zbog iznošenja niza neistina i teških kleveta na račun Delta holdinga, koje mogu ne samo da naruše ugled kompanije već i da joj nanesu veliku materijalnu štetu“, navodi se u saopštenju. Delta holding, kako se ističe, smatra da u upravnom sporu povodom pripajanja C marketa, koji se trenutno nalazi pred Vrhovnim sudom, ima izuzetno čvrste argumente, koje je u zakonom predviđenom postupku izložio nadležnoj sudskoj instanci. 

Ta kompanija navodi da neće komentarisati taj spor sve dok je u toku, „bez obzira na to što članovi Komisije za zaštitu konkurencije, kao i neki drugi pojedinci, komentarima redovno izlaze u javnost i time nedvosmisleno vrše pritisak na najvišu sudsku instancu u Srbiji“. Delta holding navodi da je angažovo renomiranu advokatsku kancelariju iz Londona, kao i tim domaćih advokata da od danas prate i analiziraju javno iznete neistine koje se sve češće mogu čuti na račun kompanije. 

Delta je navela da je „prinuđena na takav potez, jer se već neko vreme, uz pomoć vodećih stranih oditorskih kuća, priprema za izlazak na Londonsku berzu“, ističići da se „u takvoj situaciji lažne optužbe i klevete mogu negativno odraziti na vrednost kompanije“. „Advokatski tim će podneti tužbe protiv svakog ko iznese neistinu o Delta kompaniji, ili njenom menadžmentu, bez obzira na to da li lažna izjava dolazi od državnih institucija i zvaničnika, političara, javnih ličnosti ili medija“, ističe se u saopštenju.(„Pregled“)

Pogledajte još