U MENI JE VELIKA BOL I VELIKA LJUTNJA: Ognjenu Amidžiću su na današnji dan, pre 28 godina, svirepo ubili oca, i dalje se ne zna ko su počinioci

Na današnji dan pre 28 godina, 9. oktobra 1991. godine, na Baniji je na svirep način ubijen Zoran Amidžić, kao i trojica njegovih kolega koji su sa njim činili ekipu šabačkog dopisništva RTS-a.

Ognjenu Amidžiću (44) i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su tada pisali i vršili pritisak na državne organe, koji se nisu potrudili da ispitaju okolnosti pod kojima je novinarska ekipa ubijena, pa je tako do dan danas njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

- Na današnji dan uvek odemo na grob, uvek se svi skupe porodica, prijatelji. Evo već 28 godina dođemo svi i to sad već ima neki svoj tradicionalni sled. Svaki dan se setim tog događaja, i mimo ovog dana. Ovo je samo dan kada se mi porodice stradalih okupimo i nekako podelimo tu tugu koja je u nama već toliko godina. Jako mi je teško da govorim o tim stavrima, neke stvari prolaze - ne prolaze, neke dobiju drugi oblik, ali sve u svemu u nama ostaje i velika bol i velika ljutnja - kaže Ognjen.

Na pitanje o počiniocima i rasvetljavanju ovog ubistva, Ognjen priznaje da se više ni ne nada da će se otkriti ko je to učinio.

- I dalje se ne zna ko su počinioci i mislim da je sad već nemoguće da se isti nađu. Ipak, prošlo je toliko vremena, tako da se iskreno i ne nadam - ispričao je Amidžić.

Podsetimo, u automobilu na koji je pucano nalazili su se Zoran Amidžić - urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović - snimatelj, Dejan Milićević - asistent snimatelja i Sretan Ilić - urednik Radio-Šapca.

Za četiri porodice odgovora na pitanje ko je to učinio nema ni 28 godina nakon zločina, a u znak sećanja na kolege koji su bili i ostali uzor u profesiji i na tadašnjem ratištu samo radili svoj posao, ispred medijske zgrade "Glas Podrinja" postavljen je spomenik koji je Šapcu poklonio Slobodan Pavlović, investitor Pavlovića mosta.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: TV Pink/Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.