Berluskoni ne podnosi ostavku zbog novog skandala

RIM, 2. novembra 2010. (Beta-AP) - Italijanski premijer Silvio Berluskoni odbacio je u utorak pozive da podnese ostavku zbog najnovije afere u koju je umešana i jedna mlada Marokanka, i pokrenuo novi skandal izjavom da je bolje voleti lepe devojke nego mladiće.

Berluskonijeva izjava izazvala je gnev grupa za zaštitu prava homoseksualaca i pokrenula nove zahteve u javnosti da italijanski premijer podnese ostavku.

Opozicioni političari optužili su Berluskonija da je zloupotrebio položaj kada je u maju pozvao milansku policiju i tražio da oslobodi tada 17-godišnju devojku poznatu pod nadimkom Rubi, koja je pobegla iz Maroka i u Italiji uhpašena zbog pokušaja pljačke.

Italijanske novine pišu da je premijer rekao policiji da će jedan pripadnik njegove stranke preuzeti brigu o devojci, koja je u međuvremenu najmanje jednom posetila Berluskonijevu vilu u Milanu.

Čak su i komentatori desnog centra iz Berluskonijevih novina kritikovali premijera zbog intervencije u mogućem krivičnom slučaju. I doskorašnji Berluskonijev saveznik Đanfranko Fini ocenio je da njegove "lakrdije sramote zemlju".

Pogledajte još