New Dandy

Renomirani beogradski autor starije generacije, umetnik Predrag Peđa Nešković u galeriji "O3ONE" predstavio je svoj najnoviji projekat pod nazivom "New dandy", odnosno modnu reviju muške garderobe za jesen-zimu 07/08. Izložba će biti otvorena do 27. oktobra.

Projekat NEW DANDY na najdirektniji način otvara komunikaciju sa savremenom kulturom u čijem je središtu moda, univerzalna formula koja objedinjuje kratkotrajnost, sadašnjost i mobilnost. 

Birajući modu kao samo srce savremene kulture, Nešković je pokazao kako prirodni zagrljaj mode i medija preobražava značenje potrošnje. Slaveći Novo, mediji su skinuli krivicu sa čina kupovanja, oslobodili grča fenomen potrošnje i učinili demodiranim koncept štednje.

Otvaranju revije prisustvovale su mnoge poznate ličnosti iz kulturnog života grada: Zorica Tomić, Pavle Aksentijević, Zoran Naskovski, Nenad Racković, Uroš Đurić, Nebojša Babić... 

Nešković je rođen 1938. u Bijeloj (Crna Gora), diplomirao je na beogradskoj Akademiji primenjenih umetnosti 1965, živi i stvara u Beogradu. Izlagao je samostalno u Beogradu. Londonu. Parizu, Rimu, Njujorku… Njegova dela nalaze se u brojnim umetničkim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, muzejima, galerijama i privatnim zbirkama. 

N. D.

Pogledajte još