Policija savladala čoveka koji je pretio da će se ubiti

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) - Policija je u sredu oko 12.40 brzom akcijom savladala predsednika Udruženja građana "Složno za Vrčin" Radeta Kneževića koji je oko pola sata pretio da će skočiti sa Brankovog mosta u Beogradu, držeći se za ogradu.

Kako je javio reporter agencije Beta, policija je brzom akcijom uhvatila Kneževića koji je bio jednom nogom prešao ogradu i odvela ga u kola hitne pomoći. Knežević je oko podne došao na Brankov most u centru Beograda i pretio da će skočiti u Savu ukoliko gradonačlenik Dragan Đilas ne dođe da razgovara sa njim.

On je ranije u medijima najavio da će danas skočiti sa Brankovog mosta u Beogradu u znak protesta zbog sudske odluke o uklanjanju 600 metara asfalta iz ulice Stevana Sremca u Vrčinu i nezainteresovanosti državnih i pravosudnih organa prema toj odluci kojom se direktno ugrožavaju interesi građana Vrčina.

Tom presudom Knežević treba da plati troškove uklanjanja asfaltnog sloja iz te ulice u visini od 26.000 evra plus 2.500 evra sudskih troškova. Kako je najavljeno, sudski izvršitelji danas treba da popišu i stave na licitaciju njegovu i imovinu njegove porodice u Vrčinu.

Rade Knežević je penzionisani novinar, star 50 godina. Saobraćaj iz pravca grada ka Novom Beogradu je normalizovan.

Pogledajte još