Japanke posle četiri seta bolje od Srbije

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Tokiju od Japana sa 1:3 (26:28, 27:29, 25:18, 25:27) u poslednjem, petom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu.

Srpskim odbojkašicama to je prvi poraz na šampionatu i u drugu fazu ući će kao drugoplasirane iz Grupe A, a prvi je neporaženi Japan.

Prvi set obeležila je izjednačena igra, ali je domaća selekcija u završnici prvog dela meča imala više koncentracije došla do vodjstva.

I u drugom setu situacija je bila slična, s tim što su izabranice Zorana Terzića propustile da iskoriste čak tri set lopte. Takav poklon Japanke su znalački iskoristile i povele sa 2:0.

Odbojkašice Srbije u trećem setu prikazale su mnogo bolju igru i bez većih poteškoća ovaj period utakmice rešile u svoju korist sa 25:18.

Domaća reprezentacija je u četvrtom setu igrala za nijansu bolje - stekla pet poena viška - 16:11. Usledila je serija srpskih odbojkašica od 5:0 kojom su došle do izjednačenja.

U završnici ovog seta Srbija je povela sa 24:22, ali se Japanke nisu predavale i na kraju su trijumfovale sa 27:25.

Utakmice prvog kola četvrtfinalne grupe igraju se u subotu rano ujutru po srednjeevropskom vremenu. Protivnici Srbije biće Rusija, Južna Koreja, Kina i Turska.

Četvrtfinalne grupe imaće po osam ekipa, prenose se bodovi, a ne sastaju se ekipe koje su već igrale u prvoj fazi.

Pogledajte još