Partizan dočekuje Makabi u Beogradu

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da ne zna još koliko njegovi košarkaški mogu u meču protiv Makabija u Evroligi, ali je obećao da će tim dati sve od sebe da pobedi.

"Ne znam koliko možemo, ali daćemo sve od sebe...Ranije se videlo da nam neiskustvo predstvalja problem, a posle nekoliko utakmica se videlo da mladi mogu da iznesu teret. Biće sada teško uklopiti nove igrače, sada nam opet sledi faza adaptacije", rekao je Jovanović.

Partizan i Makabi imaju po pobedu i poraz iz prva dva kola Evrolige, ali je izraelska ekipa uspešnija u domaćem takmičenju u kome ima dve tri pobede. Crno-beli u Jadranskoj ligi imaju učinak od dva trijumfa i tri poraza.

Trener Partizana je novinarima rekao da je poraz od Olimpije u nedelju poremetio pripreme za Makabi. Crno-beli su u Ljubljani vodili do pred kraj utakmice i na kraju izgubili.

"Ta utakmica je na psihološkom planu poremetila pripreme za Makabi...Ambicije u Evroligi jesu nekima porasle posle pobede nad Himkijem, ali ja moram da budem jako skroman", rekao je Jovanović.

Partizan i Makabi imali su slične promene tokom leta - došli su novi treneri i mnogi novi igrači.

"Sigurno imaju novu ambiciju. Biće i jako motivisani zato što su izgubili od Partizana prošle godine mesto na 'fajnal foru", rekao je Jovanović.

On je kazao da je njegov sutrašnji rival kompaktniji tim nego onaj prošle sezone.

Najveći zdravstveni problem u Partizanu je povreda Jana Veselija, koji je istegao tetivu, ali je Jovanović rekao da će igrač verovatno biti u timu.

Partizan i Makabi odigrali su do sada 15 utakmica - srpski tim pobedio je pet puta, a izraelski 10.

Utakmica počinje u 20.45.

Pogledajte još