Izgubile smo, a mogle smo i da pobedimo

BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) - Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ocenila je da je ekipa dobro igrala protiv Japana, iako je izgubila poslednji meč u Grupi A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srbija je izgubila od Japana sa 3:1 i zauzela drugo mesto u Grupi A. Naredni meč igraće u subotu sa trećeplasiranom ekipom iz Grupe D, Turskom.

"Teško je bilo šta reći. Moglo je da bude i 3:1 za nas. Odlučile su jedna ili dve lopte. Nije važno što smo izgubile. Igrale smo sjajno i dobro je što igramo sve bolje", rekla je Nikolićeva.

Naredni meč Srbija igra u subotu sa selekcijom Turske.

"Veliki je rivalitet između nas i Turkinja. Prošle godine su nas pobedile na Evropskom prvenstvu i želimo to da im vratimo", rekla je Nikolićeva.
Reprezentativka Maja Ognjenović istakla je da je očekivala "takvu utakmicu s Japanom". "Bilo je puno iznudjenih i lakih poena. Mislim da smo odigrali sjajno i da nam je malo nedostajalo da pobedimo. Forma nam je u usponu i to će nas motivisati u narednim mečevima", rekla je Ognjenovićeva.

Prema njenim rečima, utakmica sa Japanom je bila prva malo teža i sa više tenzija na Svetskom prvenstvu.

"Japan je po kvalitetu kao naša reprezentacija, ali igra drugačiju odbojku. Pružili smo maksimum i odigrali dobru utakmicu", rekla je Ognjenovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će naredni meč sa Turskom sigurno biti dobar.

"U drugom krugu nema lakih protivnika i lakih utakmica. Tada će se videti ko je koliko spreman", zaključila je Ognjenovićeva.

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić naglasio je da je posle dužeg vremena zadovoljan "kako su devojke odigrale utakmicu".

"Protivnik je bio za toliko bolji ili srećniji. Izgubili smo utakmicu, ali najvažnije je da devojke shvate da su odigrale fantastično i da ako zadržimo ovakav nivo, možemo da očekujemo mnogo lepih vesti iz Japana", rekao je Terzić.

Na Svetskom prvenstvu slede dva slobodna dana, a takmičenje se nastavlja u subotu.

Pogledajte još