Zemljotres Aca Lukas prodrmao Arenu!

Zemljotres je prodrmao Arenu i više od 10.000 mladih fanova, a epicentar je bila pesma i energija Kralja splavova - Ace Lukasa. Otpevao je sve što se očekivalo, a na bini mu se pridružila i Jelena Karleuša.

Koncert Ace Lukasa, unapred najavljen kao „Najveća žurka na Balkanu“, počeo je oko 21.30h. Već u gradskim autobusima ka Areni se osetila atmosfera velikog događaja… Veselje uz pivo.

Ali, pesma nije ono čime se Kralj splavova prvo predstavio pred više od 10.000 mahom mlađih fanova u Beogradskoj areni. Odmaranje na kauču, a sve to preko video bimova – odmor pred veliki nastup, odmor od bezbroj neprospavanih noći po splavovima…

Arena od prvog takta na nogama

Nakon pet minuta „izležavanja“, Lukas je izašao na binu i odmah krenuo jako – za klavirom i uz hit „Kafana na Balkanu“. Puna Arena nije štedela glasne žice i pevala je u glas: „Kap kiše u okeanu, za kafanu na Balkanu, koga briga ko noćas plače, sipaj, nek' boli još jače!“

Retko ko je sedeo, već nakon prvog susreta prstiju sa dirkama. Svi su bili na nogama, jer je ovo, kao što je Lukas i obećao, te večeri, a možda i više njih, zaista i bila „Najveća žurka na Balkanu”.

Vatromet oko „A”

Druga pesma skoro da je izazvala zemljotres u Beogradu, samo veče nakon onog pravog. Cela bina u obliku slova „A“ se tresla! Vatromet na sve strane! Podrhtavanje tla ovog puta je bilo željeno, a publici sigurno i nezaboravno uz reči „Lične karte“: „A ja čaše bacam po kafani – krvarim! Tražim zid da glavom udarim...“

(old_image)

VIDEO GALERIJU POGLEDAJTE OVDE

Najdraži poklon: publika!

Da li za pevača ima bolji način da proslavi rođendan nego uz hiljade i hiljade pravih fanova? Teško. Lukas to oseća, zato je i rekao: „Mnogo sam poklona dobio, najdraži poklon ste mi vi!” Nakon tih emotivnih reči usledila je pesma „Rođendan”.

Retko kada se u Areni oseti da se tresu sedišta od publike na nogama. Njemu je to pošlo za… pesmom „Ne rađaj grešnike“, a i svakom sledećom, među kojima je bila i posvećena piću i ženama, koji Lukasu jednako nisu strani – „Chivas“. Nije zaboravio ni velike hitove poput „Udari prva“, „Istina je da te lažem“ (poznatija kao „Kisela voda“) i kultnog kafanskog hita „Pesma od bola“.

A uz kolegu i Karleuša

Specijalna gošća na ovoj vreloj žurki, bila je i pevačica koja je takođe nedavno dovela Arenu do usijanja – Jelena Karleuša. Otpevala je „Insomniju“ i na pravi način čestitala kolegi rođendan.

Ležeran stav & publika u ekstazi

Osim što je rasprodao jedan koncert u za većinu velikom „zalogaju“ – Beogradskoj areni, a praktično i drugi, Lukas je zadržao svoj čuveni ležeran stav ortaka i lafa. To je dokazao i obećanjem da će „peglicom“ doći do Arene. Aleksandar Vuksanović je karijeru počeo nastupima svake večeri tokom turbulentnih devedesetih na splavu „Lukas“, po kome je i dobio nadimak. Nakon skoro dvadeset godina, niza ličnih uspona i padova (setimo se njegovih problema sa kockom, drogom, pa čak i hapšenja zbog posedovanja oružja i ranjavanja pre godinu dana) on s istim žarom peva i svojim znojem dovodi publiku do ekstaze. Tako je i bilo na ovom vatrenom, „zemljotresnom“ nastupu.

Tekst: Nada Veljković i Katarina Milovanović
Foto: Saša Džambić
Video galeriju POGLEDAJTE OVDE

Pogledajte još