REM pokreće postupak protiv TV Hepi zbog oralnog seksa u programu uživo

Skandalozna situacija uživo pred kamerama, koja se dogodila na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a kada je Vida Kokić oralno zadovoljava učesnika rijalitija "Parovi" Uroša Anđelića, šokirala je Srbiju. Tim povodom oglasio se glavni urednik "Hepi" televizije Milomir Marić, koji je izjavio da se to nije dogodilo, a iz Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je rečeno da će biti pokrenut postupak.

Sve se dogodilo u subotu veče, na TV Hepi, kada je gošća rijalitija "Parovi" bila prostitutka iz Loznice koja je obećala da će oralno zadovoljiti unuka Ere Ojdanića. Kada je ušla u vilu ona je ispunila obećanje, a sve je emitovano u programu uživo. Snimak je postao viralan na društvenim mrežama, gde ga ljude dele uz gađenje. Ovim povodom se oglasio glavni urednik ove televizije.

- Nisam gledao, da, ne znam šta vi pričate, to se vama učinilo! Ma ne, to se vama pričinilo, to je moj komentar. Niko to nije video, osim vas - rekao je Marić.

Olivera Zekić, član REM-a, izjavila je da će u svakom slučaju biti pokrenut postupak.

- Mi to stalno radimo, ali da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Na sve se dugo čeka i mnogi slučajevi obično zastare i zato televizije u Srbiji mogu da rade šta hoće, ne postoje prave sankcije - kaže Olivera Zekić. Zekić je za "Blic" rekla da je najveći problem u tome što REM-u nije omogućeno da finansijski kazni propust televizije.

- Već smo jednom zabranili program televiziji "Hepi" na 24 sata zbog neprimerenog sadržaja, ali to očigledno nije urodilo plodom. Dok se REM-u ne dozvoli da sam naplaćuje kazne, ništa se neće promeniti. Takav je princip i u zemljama regiona, gde su kazne za televizije i po 300.000 evra. To su kazne koje ozbiljno mogu da uzdrmaju budžet televizije i sankcionišu je da ne ponavlja neprimeren sadržaj. Dok kod nas samo šaljemo hiljade prijava, ali se ništa ne dešava. U zakonu to mora da se promeni, jer TV industrija može da se dovode u red samo ako ih udarite dobro po džepu - zaključila je članica REM-a.

Izvor: Novosti/Blic.rs
Foto: Parovi/Logo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.