Terzić zadovoljan igrom odbojkašica

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je da može da bude zadovoljan sa dosadašnje četiri pobede i jednim porazom na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi A i plasirala se u drugu fazu takmičenja na SP.

"Možemo da budemo zadovoljni sa skorom od četiri pobede i jednim porazom. Odigrali smo dobro protiv Poljske i Japana. Poen ili dva odlučivao je da li ćemo biti prvi ili drugi u gruipi. U nastavku, pokušaćemo da idemo od utakmice do utakmice i odigramo najbolje što možemo", rekao je Terzić.

Srbija će nastaviti takmičenje na Svetskom prvenstvu u subotu kada će se sastati s Turskom, a zatim s Kinom, Rusijom i Južnom Korejom, najbolje plasiranim reprezentacijama iz Grupe D.

"Tursku dobro poznajemo. Mnogo toga se zasniva na jednoj igračici. Znamo odakle preti glavna opasnost i zato moramo da svedemo učinak ostalih igračicabna minimum. Smatram da imamo lepe šanse protiv Turske, ako ponovimo dobru igru kao protiv Japana", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Kina je napravila neprijatno iznenadjenje na SP, jer u drugu fazu dolazi bez bodova.

"Kina je imala mnogo bolje rezultate prethodnih godina. Pokušaće da pronadje svoju šansu za viskok plasman u narednim mečevima. Mislim da je to dobra reprezentacija. Igrali smo pre početka SP i vrlo teško je prognozirati rezultat", rekao je Terzić.

Selektor reprezentacije Srbije ocenio je da je Rusija veliki favorit.

"Rusiju niko ne može da pobedi ako odigra kako zna, što je i pokazala na ovom prvenstvu. Mnogo je jaka i ne možemo da računamo na dobar rezultat u tom meču, osim ako ne odigra slabo, a mi najbolje što možemo", rekao je Terzić.

Pogledajte još