Ne zaboravite šampione

BEOGRAD, 4. novembra 2010. (Beta) - Selektor karate reprezentacije Srbije Predrag Stojadinov pozvao je državne organe da ne zaborave uspehe njegovih takmičara na Svetskom prvenstvu i ne dozvole da oni završe kao obezbeđenje noćnih klubova.

"Apelujem na državu da ne zanemari ove momke, jer su oni sportski prototipi srpske nacije. Apelujem da se ne dozvoli da se ponovi ono što se desilo mojoj generaciji, da većina završi na vratima noćnih klubova", rekao je Stojadinov na konferenciji za novinare povodom velikog uspeha srpskog tima na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Srpski karatisti su na 20. Svetskom prvenstvu osvojili tri zlatne medalje i jednu bronzu i bili najuspešnija ekipa takmičenja u konkurenciji 875 sportista iz 88 zemalja sveta.

"Hvala kapitenu Dejanu Umičeviću, velikom čoveku i velikom sportisti. Hvala Milošu Živkoviću, što nije odustao i pored zasićenja, povreda i privatnih problema. Hvala Milošu Jovanoviću što me poslušao i skinuo kilograme", kazao je Stojadinov.

"Hvala roditeljima i trenerima svih naših reprezentativaca što su mi omogućili da radim sa ovako vaspitanom decom", istakao je selektor.

Umičević je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji takmičara iznad 84 kilograma, a Slobodan Bitević u kategoriji do 84 kilograma zbog čega su gradski oci Pančeva najavili da će mu dodeliti stan.

Zlato je Srbija osvojila i u ekipnim borbama gde su je, pored pomenute dvojice, predstavljali i Živković, Jovanović, Dimitrije Jerković, Miloš Vuković i Nikola Jovanović. Miloš Jovanović se okitio bronzom u kategoriji do 75 kilograma.

Pogledajte još