Pobede Njujorka i Oklahome

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Košarkaši Njujorka pobedili su Čikago sa 120:112, dok je na drugoj utakmici NBA lige igranoj u noći između četvrtka i petka Oklahoma posle produžetka savladala Portland sa 107:106.

Oklahoma je do pobede došla koševima Kevina Durenta i Rasela Vestbruka, koji su u samom finišu meča, 13 sekundi pre kraja, bili precizni sa linije za slobodna bacanja.

Durent i Vestbruk su meč završili sa po 28 postignutih poena, a obojica su imali i po 11 skokova. Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić pomogao je sa sedam poena i tri skoka za 26 minuta na parketu.

Najefikasniji u Portlandu bio je Lamarkus Oldriž sa 22 poena, dok je Brendon Roj ubacio 19.

Njujork je do pobede nad Čikagom stigao pre svega zahvaljujući dobrom šutu. Niksi su pogodili 16 šuteva od ukupno 24 za tri poena, iako im je u prve tri utakmice sezone prosek bio 29,1 odsto uspešnosti.

Toni Daglas je postigao pet trojki i ukupno 30 poena, što mu je rekord karijere. Danilo Galinari je pogodio sve četiri trojke koje je šutirao, a meč je završio sa 24 poena. Rejmond Felton je dodao 20, uz 10 skokova.

Čikago je predvodio Derik Rouz sa 24 poena i 14 asistencija, iako na terenu nije bio u poslednjih devet minuta.

Pogledajte još