Kristić: Pobeda za povratak samopouzdanja

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izrazio je uverenje da će njegova ekipa uspeti da na utakmici sa OFK Beogradom prebrodi malu krizu i podigne samopouzdanje posle dva uzastopna poraza u Super ligi Srbije.

"U Zvezdi si uvek pod pritiskom i tako je i sa nama, još od prvog kola. Nadam se da smo se već navikli na to i da ćemo uspeti da prebrodimo aktuelnu situaciju i pobedom vratimo staru atmosferu u tim", rekao je Kristić na današnjoj konferenciji za novinare pred derbi 11. kola Super lige.

"Igrači treba da pokažu karakter, snagu, hrabrost, borbenost koja nas nije krasila u poslednje vreme... Treba da se bore za dres koji nose", dodao je Kristić.

Crvena zvezda je, posle poraza od Partizana i Hajduka, sa liderske pozicije na tabeli srpskog prvenstva nazadovala do trećeg mesta. OFK je šesti sa 15 bodova, sedam manje od Zvezde.

"Poštujem OFK Beograd. Imaju odličnog trenera sa kojim sam radio dok sam bio u OFK-u... Imaju i dosta mladih igrača, kompaktni su, agresivni. Veseljko Trivunović je mozak na terenu, jedan od najboljih izvodjača prekida u ligi", ocenio je Kristić, koga mediji već danima smenjuju sa funkcije trenera crveno-belih.

"Tako je od kada sam došao u klub. Ne bavim se time, koncentrisan sam na ekipu. Mora da se radi. Moje je da pomognem ekipi da pobedi sve probleme", naveo je Kristić.

Levi bek Pavle Ninkov priznao je da se posle dva poraza u nizu i medijskih spekulacija o sudbini trenera oseća negativna atmosfera.

"Oseća se sve to. Ali, porazi se dešavaju, pa se tako desio i onaj u Kuli. Naše je da prebrodimo to, da budemo zajedno kao celina... Da protiv OFK Beograda, dobrog i čvrstog tima, na teren izadjemo borbeno i pokušamo da pobedimo", naglasio je Ninkov.

Pogledajte još