REKLI SU MI DA SE PRIPREMIM ZA SMRT: Selma Bler o poslednjim danima života

Skoro godinu dana od kako joj je dijgnostikovana multipla skleroza glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

- Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osećam se sve gore i gore - rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizovao "Time 100".

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemioterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

- Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje telo. Zašto bih u svoje telo ubacivala tu užasnu drogu, hemioterapiju? Pa, nemam rak - rekla je Selma koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemioterapije pre nego što su joj presađene matične ćelije.

Dodaje da je odmah osetila olakšanje.

- Lekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenela sam to svom sinu koji je rekao da želi da me kremiraju - rekla je glumica.

Glumica poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemioterapije, ali da joj to što je nema, ne smeta mnogo.

- Važno mi je samo da sam što duže pored svog sina - zaključila je.

Izvor: B92
Foto: selmablair/Instagram

Pogledajte još