IVAN MILINKOVIĆ POSLE 30 GODINA NAPUSTIO "LEGENDE": Zoran Dašić mu zabranio da izvodi pesme čiji je on autor

Posle 30 godina saradnje pevač Ivan Milinković napustio je letos grupu "Legende". Zoran Dašić, jedan od osnivača grupe, mu je, nakon tog poteza, zabranio da izvodi numere koje je kao autor potpisao.

- Pošto je obaveštenjem uz upozorenje stiglo preporučeno pismo Ivanu Milinkoviću dana 25. jula 2019. godine, kojim mu se zabranjuje da peva bilo u komercijalne ili nekomercijalne svrhe bilo koju pesmu grupe "Legende" koja je autorsko delo Zorana Dašića, obaveštavamo vas da na bilo kom budućem nastupu Ivana Milinkovića ne očekujete da će izvoditi niti jednu pesmu koju potpisuje Zoran Dašić! Ivan ni jednu od pesama pomenutog autora, ne izvodi od gore navedenog datuma zabrane - piše u pismu koje je Ivanov PR tim dostavio medijima.

Iako bi mogao da uzvrati istom merom i stavi zvaničnu zabranu na reprodukovanje pesama koje je svojevremeno otpevao, Milinković to neće učiniti.

- Pošto po zakonu ima pravo kao vokalni solista - izvođač svih tih pesama, da stavi zvaničnu zabranu na reprodukovanje istih u medijima, na društvenim mrežama, Ivan to neće učiniti, jer ne želi da uskrati publici koja je pratila njega i grupu, da sve te pesme koje žele i dalje slušaju - kaže Ivanov tim.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Ivan Radosavljević Shume

Pogledajte još