“Jazz legende” na filmu

Kao prateći program 23. Beogradskog Jazz Festivala (24-29. oktobar), Dom omladine Beograda prikazuje retrospektive retkih snimaka legendarnih zvezda džeza 26, 27. i 28. oktobara s početkom u 21h u sali Doma omladine na prvom spratu.  Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Petak 26. Oktobar 21h
„Newport jazz festival 1962“ Trajanje 60 min
Snimci sa legendarnog festivala na kome su učestvovali Count Basie, Duke Ellngton, Oscar Peterson, Joe Williams, Clara Ward, Johnny Hodges, Ruby Briff...
Raritetni snimci nedavno po prvi put objavljeni u Evropi.

Subota 27. Oktobar 21h
„Jazz legende“ Trajanje 70 min
Retrospektiva snimaka najpoznatijih klasičnih jazz muzičara : Louis Armstrong, Cab Calloway, Duke Ellington, The Andrews Sisters, Frank Sinatra...

Nedelja 28. Oktobar 21h
„The Divine One: : Sarah Vaughan“
Retrospektiva izuzetne karijere slavne jazz dive. Od retkih snimaka sa njenih početaka u klubovima i kabareima do legendarnih nastupa na najpoznatijim svetskim festivalima.

Madonna i koncertna agencija Live Nation objavili su potpisivanje ugovora u vrednosti od 120 miliona dolara. To znači da će Artist Nation, deo Live Nation, preuzeti odgovornost za karijeru i poslove pop kraljice, uključujući objavljivanje novih izdanja, turneje i prateću robu za koju se vezuje Madonino ime. 

www.kontra.org.yu

Pogledajte još