Runi putuje u SAD na oporavak

BEOGRAD, 5. novembra 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi otputovaće u SAD na jednonedeljnu rehabilitaciju i treninge i propustiće gradski derbi sa Sitijem.

Runi se oporavlja od povrede članka, stručni štab je očekivao da će biti spreman za utakmicu protiv Mančester sitija u sredu, ali će reprezentativac Engleske ipak propustiti taj duel.

Poslednji put, Runi je bio u sastavu Junajteda na utakmici protiv Vest Bromvič Albiona (2:2), 16. oktobra. Posle tog meča mediji su spekulisali da će 25-godišnji napadač napustiti Old Traford, ali je on ipak produžio ugovor sa klubom na još pet godina.

"Nameravamo da pošaljemo Runija u SAD na rehabilitaciju i kondicione treninge. Stručni štab, lekarski tim i Vejn su doneli zajedničku odluku i mislimo da je to najbolje rešenje", rekao je pomoćni trener Junajteda Majk Felan za klupski sajt.

"On će sutra otputovati u SAD i vratiće se 13. novembra. To će biti nedelju dana jakih treninga, pod nadzorom našeg lekarskog tima", dodao je on.

Felan je rekao da veruje da će Runiju koristiti odlazak u inostranstvo i da bi napadač mogao da bude u timu za utakmicu sa Viganom 20. novembra.

"Vejn je u poslednje vreme bio pod lupom i želimo da mu pružimo najbolju priliku da se vrati u dobru formu. Ako sve prodje kako smo planirali, trebalo bi da konkuriše za mesto u prvom timu", rekao je Felan.

Pogledajte još